Καλώς ήλθατε στο playGRound!

Ευχαριστούμε για τη φωτογραφία τον Γιώργο Παπαδόπουλο

Το playGRound είναι ένας χώρος φτιαγμένος από θεατρικούς συγγραφείς για τη φιλοξενία σύγχρονων ελληνικών έργων. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας τράπεζας ελεύθερων θεατρικών κειμένων και η ανάδειξή τους. 

Η ιδέα

Έχοντας συνυπάρξει με δεκάδες θεατρικούς/ες συγγραφείς σε εργαστήρια, σχολές, αναλόγια, ιστοσελίδες, μπλογκ και βιβλία, διαπιστώσαμε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει μια δυναμική ομάδα αξιόλογων ανθρώπων οι οποίοι κοπιάζουν με μεράκι γράφοντας θέατρο. Επίσης πως υπάρχουν καταξιωμένοι/ες  συγγραφείς που δίνουν όλο τους το είναι για να ετοιμάσουν και να βοηθήσουν αυτή τη νέα γενιά δραματουργών και να ενισχύσουν το περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν και δημιουργούν. Τα έργα που γεννιούνται συνήθως καταλήγουν σε φυσικά ή εικονικά συρτάρια, καθώς η επικοινωνία μεταξύ συγγραφέων και άλλων επαγγελματιών ή ερασιτεχνών του θεάτρου παραμένει δύσκολη. Κάτι που είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν θεατρικές ομάδες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες/τριες και αναγνώστες/τριες βρίσκονται σε αναζήτηση νέων κειμένων και δημιουργών για την δημιουργία πυρήνων τέχνης. 

Έναν τέτοιο πυρήνα δημιουργίας ελπίζουμε να αποτελέσει το playGRound, φιλοξενώντας και παρουσιάζοντας ελληνικά θεατρικά έργα γραμμένα από το 2000 και μετά.

Η κοινότητα

Όλα τα έργα διατίθενται ελεύθερα για ανάγνωση από τους/τις δημιουργούς. Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα να συλλειτουργήσουν με περισσότερους/ες αναγνώστες/τριες και ταυτόχρονα να προσφέρουν με τη σειρά τους ένα αντίδωρο στην κοινότητα του διαδικτύου. Η συνύπαρξη κειμένων ελεύθερων για ανάγνωση μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μια κοινότητα συγγραφέων οι οποίοι χωρίς ανταγωνισμούς αλληλεπιδρούν και συνδημιουργούν.

Με άλλα λόγια…

Το playGRound είναι ένα έδαφος δημιουργικών συναντήσεων, ένας τόπος ανοιχτός σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, συγγραφείς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες/τριες, αναγνώστες/τριες,  φίλες και φίλους του θεατρικού κειμένου και του θεάτρου.

Copyright @2020 play-GRound.gr